Om Spanien

Spanien blir allt mer populärt bland svenskar och det finns mycket som lockar oss till detta härliga land. Klimatet, den avslappnade kulturen, gastronomin, låga priser, golf året runt och självklart alla de vackra, milslånga stränderna. Spanien är ett resmål som många svenskar väljer att återkomma till vilket också har resulterat i att tusentals svenskar köpt en egen bostad i detta fantastiska Medelhavsland. Mallorca, Kanarieöarna, Costa del Sol och Costa Blanca för att bara nämna några, är ställen i Spanien som vi ständigt läser om och som är mycket attraktiva för skandinaver.
Men det är inte bara vi som lockas hit. Spanien är ett av världens mest besökta länder och antalet turister som besökt landet har dubblats sedan 70-talet. Det största besöksmålet för internationella turister är storstaden Barcelona.

Resa till Spanien

Spanien har ett väldigt omfattande trafiknät som ständigt utvecklas med både tåg-, flyg- och båttrafik vilket gör det enkelt att resa hit från övriga Europa och andra delar av världen. Den internationella flygtrafiken består av över 200 flygbolag med resor till omkring 30 flygplatser på både fastlandet, kanarieöarna och balearerna. Flygförbindelserna mellan Sverige och Spanien är mycket goda med flera turer varje dag till många av de populära resmålen som till exempel Madrid, Barcelona, Mallorca, Málaga, Gran Canaria och Alicante.